Til Hovedsiden Om meg Bestill Kåseri, bok, artikkel Kontakt meg  
This site in English

Untitled Document
MISLYKKEDE PROSJEKTER
Selv om jeg er velsignet med en del vellykkede prosjekter på min merittliste, er jeg kanskje mer stolt av mine mislykkede prosjekter. Noen startet jeg på for å avbryte etter kort tid, mens andre ikke er kommet lenger enn til planleggingsstadiet. Av disse vil jeg nevne :
Norge på langs i nordlandsbåt.
Jeg kjøpte en ny nordlandsbåt usett nord for Tromsø med tanke på å ro den sørover i løpet av sommerhalvåret. 1. Juli dro jeg opp og satte den på sjøen. For det førte brukte den et par døgn på å trutne slik at de to første dagene øste jeg båten nesten like mye som jeg rodde, men etter et par uker måtte jeg innse at å ro ti til tolv timer dagen ikke var meg – jeg rett og slett kjedet meg, selv om det var eventyrlig å sitte der og høre på radio men jeg rodde nedover de langstrakte fjordene under midnattsolen og fange sin mat fra sjøen og kun gjøre strandhugg for å supplere mat og drikke. Etter Lofoten trakk jeg båten på land. MORAL : Ikke gjør noe som ikke ’er deg’.
Aconcagua – den vestlige halvkules høyeste fjell
Jeg innehar sannsynligvis rekorden i det mest mislykkede forsøket på å bestige Aconcagua, som ligger på grensen mellom Argentina og Chile. Målet var å bestige dette alene uten noen form for hjelp. Med et brukket ribben og bryggende på en influensa kavet jeg tre dager med å få alt utstyret opp til basecamp. Endelig ferdig den tredje dagen la jeg meg til å sove. Våknet et par ganger i løpet av natten og måtte til slutt innrømme at jeg hadde pipelyder i lungene ved kraftig utpusting. Jeg hadde fått lungeødem og måtte få meg numiddelbart for ikke å drukne i mitt eget salvie. MORAL : Ikke tro at du kan overvinne din egen kropp – spill på lag med den !
Pol til pol ved hjelp av menneskekraft
Lenge anså jeg den ultimate utfordring å gå fra sørpolen til nordpolen kun ved hjelp av muskelkraft. Havstrekkene skulle da gjøres ved hjelp av pedalbåt og NTNU ble involvert i prosjektet og stilte seg meget positiv inntil regjeringen knep deres budsjetter ned til beinet og de måtte prioritere bort mitt prosjekt som diplomoppgave da den ville bli for kostbar. Dette er derfor lagt på is inntil videre – om det i det hele tatt er fysisk – og psykisk mulig, vet jeg ikke, men ideen var god…..!

Til Hovedsiden Om meg Bestill Kåseri, bok, artikkel Kontakt meg  
This site in English