Til Hovedsiden Om meg Bestill Kåseri, bok, artikkel Kontakt meg  
This site in English

Untitled Document
TIDLIGE PROSJEKTER
Da jeg kom i tenårene og skulle finne meg selv og min plass her i livet, ble jeg mer fasinert av å være ute i det fri og bryte håndbak med naturkreftene enn å skaffe meg ting og posisjoner.

Sykkelturer på Vestlandet og skiturer i fjellheimen ble mine favoritter ved siden av litt segling og padling, men snart tok klatring over som hovedinteresse.
Det ble mye trening i nærmiljøet med påfølgende turer til Alpene om somrene. Av fjellbestigninger kan blant annet nevnes Matterhorn, Elbrus i Kaukasus, Kilimanjaro samt tre ganger på Mt. Blanc. I Norge når man ikke de store høyder, men det er gjerne mer teknisk klatring, og i 1993 prøvde jeg å bestige ’Bruri’ på Dovrefjell, men som alltid er ’brurer’ vanskelig å bestige, og etter å ha undervurdert fjellet og overvurdert meg selv, falt jeg ned og skadet meg stygt i ryggen og fikk beskjed om at jeg skulle være glad om jeg noensinne kunne gå igjen. Dette førte til en brå stopp for klatring, og i rekonvalesensperioden bodde jeg i skogen utenfor Lillehammer i en jordgamme sammen med min venn Tuomo O. Lien og tok opp sykling og ski som mine hovedinteresser igjen. Der bodde vi fra høsten 1993 til sommeren 1995.
Det primitive gammelivet var balsam for sjelen til tross for at det løp rotter i veggene og at vi vasset til knes i vann i vårløsingen. Det enkle livet totalt blottet for bekymringer og passiv underholdning gav næring til å tenke enda mer utradisjonelt og primitivt og brakte meg ut på den episke reisen jorden rundt (se neste avsnitt).
 
I det store og det hele kan man si at jeg fikk dekket over et rimelig allsidig repetoar - så lenge det ikke var lagidrett. Var jeg / er jeg en einstøing?
 

Til Hovedsiden Om meg Bestill Kåseri, bok, artikkel Kontakt meg  
This site in English